Külföld

A börtön hanyagságát okolják Jeffrey Epstein öngyilkosságáért

rtl.hurtl.hu

2023. június 27. 17:18

Túl sok ágyneműt hagytak neki, és cellatársa sem volt.

Az amerikai igazságügyi minisztérium felügyeleti szerve kedden közölte, hogy 

a hanyagság és a kötelességszegés kombinációja tette lehetővé, hogy a kegyvesztett üzletember, Jeffrey Epstein öngyilkos lett egy New York-i szövetségi börtönben, miközben szexkereskedelem vádjával várt a tárgyalására

– írja a Guardian.

Michael Horowitz minisztériumi főfelügyelő szerint a börtön akkor követett el mulasztást, amikor nem tett Epstein mellé cellatársat, miután az előző távozott. A biztonsági kamerákkal is voltak problémák, ráadásul Epstein cellájában túl sok ágyneműt hagytak – az öngyilkosságot a férfi ezekkel követte el. 

A hivatalos vizsgálat 13 olyan alkalmazottat azonosított a börtönszemélyzet tagjai közül, akik hibáztak vagy rosszul teljesítettek. Horowitz hat ellen javasolt vádemelést, ám végül csak az Epstein őrzésével megbízott két dolgozó ellen emeltek vádat, miután elismerték, hogy naplót hamisítottak. 

Egy vádalku keretében megúszták a börtönbüntetést. 

A jelentés több mint négy évvel azután készült, hogy Epstein öngyilkos lett a manhattani Metropolitan Correctional Centerben, miközben szexkereskedelemmel és összeesküvéssel gyanúsították. 

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: Jeffrey Epstein / Getty Images

#Külföld#Jeffrey Epstein#egyesült államok#öngyilkosság#börtön#cella

Címlapról ajánljuk