Külföld

Nehezen jutnak el a britek fogorvoshoz, a Glastonbury fogászati sátrát rögtön meg is támadták

rtl.hurtl.hu

2023. június 25. 16:08

Ki ne akarna egy foghúzást egy Guns n’ Roses koncert előtt?

Nem a fogorvosi vizit jut eszébe az embernek, ha a világ egyik legnagyobb zenei fesztiváljára gondol, de a Glastonburyn minden megtörténhet.

Arról számolt be a LadBible, hogy mivel a britek számára néha különösen nehéz bejelentkezni vagy időpontot szerezni, a látogatók megrohamozták a fesztivál önkéntes orvosainak a sátrát, hogy sürgősségi fogászati ellátást vegyenek igénybe.

A Festival Medical Services minden évben részt vesz az eseményen, és különböző orvosi sátrakat állít fel, hogy kezeljék a kisebb sérüléseket, hőgutát stb. 

Chris Howes, a jótékonysági szervezet ügyvezető igazgatója elmondta: „Van itt egy fogorvosi rendelőnk, és azt vettük észre, hogy már a nyitás után nagyon hamar sokan jelentkeztek fogászati problémákkal”.

Sok olyan embert láttunk az építkezésen dolgozó munkások közül, akik nem jutottak el fogorvoshoz. Vagy azért, mert nem volt fogorvosuk, vagy azért, mert nem tudtak elmenni valahová. Nem kínálunk rutinellenőrzéseket, fogpolírozást vagy bármi ilyesmit – mi csak sürgősségi fogorvosi ellátást nyújtunk

– tette hozzá. 

A jótékonysági szervezet arra számít, hogy idén 4000-5000 beteget fog kezelni a fesztivál teljes ideje alatt.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#Glastonbury#fogorvos#fogászat#sátor#orvos#időpont#fesztivál

Címlapról ajánljuk