Külföld

Autóban felejtett kétéves kisgyerek halt meg

rtl.hurtl.hu

2023. június 21. 14:05

A szlovén település lakóit megrázta a tragédia, állítólag soha nem történt még hasonló eset az egész országban. 

Egy kétéves kisgyermek halálát okozta a hőség Szlovéniában, akit a szülei kocsiban felejtettek a tűző napon parkoló járműben – közölte az MTI a szlovén STA hírügynökség alapján.

A jelentés szerint a tragédia Közép-Szlovéniában, a Ljubljanától 60 kilométerre keletre fekvő Prebold településen történt. Egy járókelő fedezte fel a kocsiban hagyott gyermeket, majd segítséget hívott, de a helyszínre kiérkező mentők már nem tudták megmenti a gyermek életét.

A településen a meteorológiai szolgálat közleménye szerint 30 Celsius fok volt. A rendőrség mindkét szülőt letartóztatta, velük szemben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult vizsgálat. A 24.ur portál közleménye alapján az

áldozat egy kisfiú volt, aki még nem töltötte be a második évét.

A település lakóit megrázta a tragédia, a rendőrség pedig figyelmeztetést adott ki, hogy ilyen kánikulában senki se tartózkodjon a napon hagyott autókban, mivel attól még, hogy a kinti hőmérséklet 30 fokos, addig az autóban akár 50 fok is lehet.  A 24.ur hírportál úgy tudja, ez volt az első ilyen tragédia Szlovéniában.

Szerdán Magyarországon is másodfokú hőségriasztás lépett életbe, ami péntek éjfélig marad érvényben. A tartós hőség különösen veszélyes a kisgyerekekre és az idősekre, erről a következő cikkben írtunk részletesen.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#szlovénia#hőség#tragédia#autó#gyermekhalál

Címlapról ajánljuk