Külföld

Agresszív libák terrorizálnak embereket, úgy járkálnak, mintha övék lenne a hely

rtl.hurtl.hu

2023. június 19. 13:50

A tulajdonos verekedő lovakat és rókát is tart otthon. 

Komoly állatbűnözési ügy bontakozott ki egy norfolki, mocsaras területen, ahol egy egykori kocsmát magánházakká alakítottak át 2015-ben – azóta pedig azt egy nyolcfős közösség lakja. 

A csoport épp azon van, hogy megpróbáljon kilakoltatni egy szomszédot, Sharon Davist, az ugyanis „emberekre támadó libákat, szabadon kóborló lovakat és egy házirókakölyköt tart” – írja a Metro.

A kocsma és a környező földterület tulajdonosa, a 70 éves Raymond Hollocks azt mondta, folyamatosan érkeznek a bejelentések az agresszív libákról, a térfigyelő kamerák felvételein pedig látszik, hogy a lovak nagy sebességgel kóborolnak a földeken és az emberek között. 

Az 53 éves Sharon Davis azt állítja, hogy nem szegte meg a bérleti szerződés egyetlen feltételét sem, sőt, ő azért költözött a birtokra, mert lovai vannak, ott meg rengeteg hely. 

A nő szerint arról van szó, hogy a tulajdonos, Hollocks nem akarja felújítani az ingatlant, és ezért próbálja kilakoltatni őket szépen lassan, ám a szomszédok egyetértenek azzal, hogy Davisnek mennie kell. 

Az 57 éves Nettie Southgate, aki Sharon mellett lakik, azt mondta, a szomszéd nem tiszteli őket. 

Szeretem az állatokat, de a lovai fékevesztetten rohangálnak a mi oldalunkon. Számos alkalommal előfordult már, hogy majdnem eltapostak. Folyamatosan a gyalogúton rohangálnak, ami rémisztő és pokollá teszi számomra az életemet.

Jeff Pennington, aki szintén a környéken él, arról beszélt, hogy egy ló „majdnem laposra verte”, 

a libák pedig úgy sétálgatnak, mintha az övék lenne a hely. 

A Broads Authority – amely a nemzeti park területét felügyeli – azt állítja, hogy az épületeknek nincsenek engedélyeik, ezért jogi lépéseket indítanak az egész közösség kilakoltatására.

Nyitókép: Say-Cheese / Getty Images

#Külföld#libák#liba#lovak#róka#kilakoltatás#Norfolk#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk