Külföld

Beyoncé miatt nőhetett meg az infláció Svédországban

rtl.hurtl.hu

2023. június 14. 18:53

Dánia legnagyobb bankjának közgazdásza állítja, részben a világhírű énekesnő stockholmi koncertje felelős azért, hogy májusban 0,3 százalékkal nőtt az infláció Svédországban.

Az egyik piacvezető skandináv bank közgazdásza állítja, részben Beyoncé stockholmi koncertje tehető felelőssé azért, hogy májusban megnőtt az infláció Svédországban – írja a Politico.

Nemrégiben indult el a Renaissance World Tour, a harminckétszeres Grammy-díjas amerikai énekes-dalszerző kilencedik turnéja, aminek első állomása a svéd fővárosban volt május 10-én. Michael Grahn, a koppenhágai székhelyű Danske Bank közgazdásza nemrégiben furcsa teóriával állt elő, amikor a májusi infláció okait kereste. Állításaiból az derül ki, hogy

részben Beyoncé stockholmi koncertje miatt nőtt meg 0,3 százalékkal az infláció.

A szakértő szerint az esemény előtt jelentősen drágultak különböző termékek és szolgáltatások, többek közt a szállodák és éttermek, valamint a koncertjegyek. A közgazdász állítja, ez egészen szokatlan: bár a nagyszabású kulturális és sportesemények pillanatnyi kiugrást okozhatnak a szállodai és éttermi árakban, szinte példa nélkülinek számít, hogy befolyásolja az országos inflációs számokat.

Nyitókép: Kevin Mazur / WireImage for Parkwood / Getty Images

 

#Külföld#beyoncé#koncert#svédország#stockholm#infláció

Címlapról ajánljuk