Külföld

Zelenszkij szülővárosát érte rakétatámadás

rtl.hurtl.hu

2023. június 13. 9:00

Egy ötemeletes lakóházat ért rakétacsapás Krivij Rih központjában, az ukrán elnök szülővárosában. A támadásban legalább három ember vesztette életét, és tucatnyian megsérültek. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosát érte rakétacsapás kedd éjszaka, a támadásban legalább három ember vesztette életét, és csaknem 25-en megsérültek – közölte Szerhij Liszak, a régió kormányzója.

Az ukrán tisztviselő szerint civil épületeket, köztük egy ötemeletes lakóházat ért rakétatámadás Krivij Rih központjában. A Telegramon közzétett posztjában közölte, hogy emberek rekedtek a romok alatt, a mentési munkálatok megkezdődtek – írja az AP News.

Zelenszkij is beszámolt a közösségi oldalon a támadásról, a helyszíni képeken pedig az látható, amint a tűzoltók próbálják eloltani a lángokba borult épületet. Mint arról beszámoltunk, néhány nappal ezelőtt indította meg ellentámadását az ukrán hadsereg az Oroszország által elfoglalt területeken, Kijev szerint már több falut visszafoglaltak az ország délkeleti területein.


Nyitókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök – Fotó: Efrem Lukatsky / AP Photo

#Külföld#zelenszkij#szülőváros#Krivij Rih#rakétatámadás

Címlapról ajánljuk