Külföld

Húsevő baktérium fertőzte meg, meghalt egy amerikai férfi

rtl.hurtl.hu

2023. június 12. 20:54

Az egészségügyi hivatal vizsgálja az esetet.

Meghalt egy 54 éves, Missouri állambeli férfi csütörtökön, miután nyers osztrigát fogyasztott és húsevő baktériummal fertőződött meg – írja az NBC.

A férfi, akit nem neveztek meg, azután fertőződött meg, hogy osztrigát evett, amelyet a The Fruit Stand & Seafood nevű cégnél vásárolt St. Louis elővárosában, Manchesterben – közölte pénteken a St. Louis megyei közegészségügyi hivatal.

A Vibrio vulnificus nevű baktériummal jellemzően nyers vagy nem kellően átsütött osztriga és más kagylók fogyasztásával lehet megfertőződni. A fertőzés tünetei közé tartozik a hányinger, hányás, hasi fájdalom, láz és hidegrázás.

Az egészségügyi hivatal szerint a baktériummal való érintkezés ritkán vezet halálhoz, és jellemzően a legyengült immunrendszerű embereknél fordul elő.

A hatóságok lefoglalták a The Fruit Stand & Seafood üzletben maradt összes osztrigát, és arra biztatnak mindenkit, aki osztrigát vásárolt az üzletben, hogy dobja ki azokat.

Az egészségügyi hivatal szerint az osztrigák valószínűleg már akkor fertőzöttek voltak, amikor az üzlet átvette őket, de dolgoznak azon, hogy visszanyomozzák, honnan származnak. 

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#osztriga#húsevő baktérium#betegség#halál

Címlapról ajánljuk