Külföld

Beült mellé egy lövöldöző, kényszerítette, hogy tovább menjen, de áthajtott a piroson egy amerikai nő, hogy a rendőrség megállítsa

rtl.hurtl.hu

2023. június 10. 15:45

A sofőr és a kiérkező rendőr is éber volt.

Elképesztő történetről számolt be a Guardian: egy Jeep volánja mögött ülő sofőr egy csavaros megoldással tálcán kínált fel a rendőrségnek egy lövöldözőt Dél-Karolinában, miközben ő maga is életveszélyben volt.

A rendőrségi közlemény szerint a szokatlan találkozás akkor kezdődött, amikor Kayla Wallace rendőr május 28-án kora este megállított egy nőt, aki egy piros lámpán áthajtott kocsival – közölte az észak-mirtle beachi rendőrkapitányság a héten kiadott közleményében. 

Wallace észrevette, hogy a nő bajban van, miközben a 29 éves Collin Bates mellett ült. Amikor a férfi félrenézett, a sofőr a rendőrség szerint némán és többször is azt suttogta a rendőrnek, hogy „segíts!”. A rendőr ekkor beültette a férfit a járőrkocsi hátsó ülésére, hogy négyszemközt beszéljen a nővel. 

A nő elmondta, hogy Bates épp most lőtt le valakit, és arra kényszerítette őt, hogy vigye el a támadás helyszínéről. Egy pillanat múlva hívás érkezett Wallace rendőrségi rádióján keresztül, amelyben azt kérték a tisztektől, hogy próbáljanak megtalálni egy autót, amely „épp most vett részt egy lövöldözésben” a környéken.

Wallace egy pisztolyt talált Bates ülése alatt, majd letartóztatta őt. 

A rendőrség közölte, hogy Bates-t gyilkossági kísérlet és emberrablás vádjával vették őrizetbe.

A dél-karolinai rendőrség a letartóztatásról szóló közleményében megköszönte a segítséget a gyors észjárású sofőrnek és a tisztnek. Kitértek arra is, hogy az eset idején Wallace fél órával a munkaszüneti nap vége előtt volt, de éber maradt, és végül megmentette egy emberrablás áldozatát.

„Így tovább” – állt a letartóztatásról szóló Facebook-bejegyzésben. „Az osztályunk és a közösségünk szerencsés, hogy Wallace rendőrtiszt van nekünk” – tették hozzá. 

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#Dél-Karolina#lövöldözés#emberrablás#rendőrség#piros lámpa#közúti ellenőrzés

Címlapról ajánljuk