Külföld

Újabb ügyben emeltek vádat Donald Trump ellen, jövő héten meg kell jelennie a bíróságon

rtl.hurtl.hu

2023. június 9. 12:23

„Ártatlan ember vagyok” – írta a volt elnök.

Vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt otthonában – közölte maga a politikus csütörtökön. A volt elnök közlését megerősítette ügyvédje, Alina Habba a Fox News esti műsorában.

Donald Trump közösségi médiaoldalán, a Truth Social felületén azt írta, hogy a kormányzat értesítette ügyvédeit, hogy megtörtént a vádemelés. 

Június 13-ára idézték be Miami szövetségi bíróságára.

„Ártatlan ember vagyok” – írta a politikus, aki nehezményezte, hogy ellene vádat emelnek, miközben Joe Biden elnök korábbi irodáiban és ingatlanjaiban is találtak titkos iratokat a hatóságok.

Joe Bident csütörtökön egy sajtótájékoztatón megkérdezték a Donald Trump ellen zajló vizsgálatról, és arról, mennyire garantált az igazságügyi minisztérium függetlensége. Az elnök azt mondta: a garancia az, hogy ő egyszer sem mondta meg a minisztériumban dolgozóknak, hogy mit tegyenek, vagy mit ne tegyenek.

Donald Trump otthonában egyébként még a „szigorúan titkosnál” is titkosabb, atomfegyverekkel kapcsolatos iratok voltak.

Donald Trump ellen április elején már vádat emeltek New Yorkban egy másik ügyben hallgatási pénzek kifizetése és üzleti adatok meghamisítása gyanújával. A vád szerint illegálisan lefizetett egy pornószínésznőt, hogy hallgasson kettejük viszonyáról.

Nyitókép: Kaplan Hecker & Fink/MTI/AP

 

#Külföld#donald trump#vádemelés#titkos iratok

Címlapról ajánljuk