Külföld

Vád alá helyeztek egy férfit egy 82 éves holokauszttúlélő megerőszakolása miatt, de a bíróság szerint nem bizonyítható, hogy az idős nő ellenkezett

rtl.hurtl.hu

2023. június 6. 15:41

A férfit korábban már elítélték egy hetven éves nő megerőszakolásáért.

Felmentették az izraeli Názáretben a 43 éves Adel Hayebet, akit egy 82 éves holokauszttúlélő nő megerőszakolásával vádoltak, írja a Times of Israel. A vád azért omlott össze, mert az ügyészek nem tudták minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy az idős nő ellenezte volna az aktust.

A lap szerint a döntést hevesen támadják nőjogi szervezetek, az ügyészeknek pedig még van lehetőségük rá, hogy a legfelsőbb bíróságon támadják meg az ítéletet. Az idős nő ügyvédei arról beszéltek, nem tudták, hogyan mondják el az áldozatnak, hogy felmentették támadóját.

Az ügyészek szerint a férfi által elkövetett nemi erőszak olyan súlyos volt, hogy a nő vészhelyzeti beavatkozásra szorult. Az incidens idején Hayeb hatósági felügyelet alatt állt, mert nemrég engedték ki a börtönből, ahol 14 évet töltött egy hetven éves nő megerőszakolása miatt.

A bíróság szerint „nem bizonyított, hogy beleegyezés nélkül erőszakolta meg a vádlottat a vádló”, illetve az sem, hogy a nő „újra és újra nemet mondott neki”. Az idős nő vallomását nem tartották elég koherensnek és egybefüggőnek ahhoz, hogy komoly következtetéseket vonjanak le belőle. Abban viszont biztosak, hogy a vádlott egyértelmű szexuális utalásokat tett az áldozatnak.

#Külföld#nemi erőszak#holokauszt#túlélő#izrael#bíróság#felmentés

Címlapról ajánljuk