Külföld

Azzal vádolják Ukrajnát az oroszok, hogy amerikai harci sáskákat vetett be Oroszország ellen

rtl.hurtl.hu

2023. június 2. 17:25

Az orosz állami hírügynökség szerint a Washingtoni Egyetem által kitenyésztett harci sáskákat eresztettek az ukránok Oroszországra.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség videóriportot tett közzé, amely szerint a szakadár Luhanszki Népköztársaságban sáskajárás zajlik, ráadásul nem is akármilyen állatok pusztítanak: amerikai harci sáskák.

A nagyon durván propagandaszerű anyagban egy az arcát eltakaró nő mutatott be állítólagos bizonyítékokat. A legkomolyabb ezek közül egy papír, amelyen ukrán nyelvű szöveg és egy ukrán címeres pecsét van. A narrátor szerint a „dokumentum” egy úti okmány és egy őrhelyen találták. „Két autónyi rakományt kell kísérnem Washingtonból” – fordítja a nő, de a szövegben szerinte a Washingtoni Egyetem is szerepel.

Ez az egyetem volt az, amelyik harci rovarokat tenyésztett. Ők voltak az elsők, akik sáskákkal kísérleteztek

– mondta a nő kérlelhetetlen logikával.

Az is kiderült a riportból, hogy találtak egy helyiségben nagy mennyiségű fűrészport és homokot, amit szerintük a lárvák keltetéséhez használtak, illetve salétromot, aminek az égetésével küldték irányba a már nagyra nőtt sáskákat.

A riport szerint természetesen Luhanszk és Oroszország irányába küldték az ukrán elkövetők a harci sáskákat, hogy ott elpusztítsák a terményeket a földeken.

Nyitókép: Ria Novoszty.

#Külföld#sáska#harci#oroszország#ukrajna#washington#egyetem#sáskajárás

Címlapról ajánljuk