Külföld

Homokgödörbe szorult egy tini egy devoni strandon, és jött a dagály

rtl.hurtl.hu

2023. június 2. 17:22

Nem jó ötlet.

Arra figyelmezteti a brit mentőszolgálat az embereket, hogy ne ássanak mély gödröket a tengerpartokon, miután egy tinédzser majdnem megfulladt az egyikben – írja a SkyNews

A parti őrséget, a tűzoltókat, a rendőrséget és a mentőket csütörtökön nem sokkal 17 óra után hívták a devoni Exmouth strandjára, ahol egy „homokba szorult férfit jelentettek nekik, amikor épp bejött a dagály” – közölte a Devon és Somerset Tűzoltóság és Mentőszolgálat.

A lakosság és a mentőszolgálatok tucatjai fáradhatatlanul dolgoztak, hogy megmentsék a személyt a fulladástól, amikor a dagály bejött.

Az Exmouthi Tűzoltóság közölte, hogy a tinédzsert kórházba szállították, és köszönetet mondott egy „nyugdíjas tűzoltótisztnek, aki véletlenül arra járt, és megmentette az életét”.

Korábban a tűzoltóság figyelmeztetett, hogy a homok nehezebb, mint gondolnánk, könnyen összenyomódhat vagy megfulladhat alatta valaki. „Sajnos a múltban sok olyan esethez kellett mennünk, ahol nagy lyukakba vagy árkokba estek az emberek, és amelyek gyorsan átváltoztak baleseti mentésből holttestmentéssé” – írták. 

Nyitókép: Exmouth Fire Station

#Külföld#homok#strand#part#lyuk#gödör

Címlapról ajánljuk