Külföld

Orbán Viktort éltették a magyar katonákkal is összecsapó koszovói szerb tüntetők

rtl.hurtl.hu

2023. május 30. 15:10

Videó is készült az esetről, amelyen jól hallható, hogy ajmo Orbane!

Miközben Ukrajnában már 461 napja zajlik az orosz megszállók elleni harc, Európa egy másik puskaporos hordónak tartott régiójában elszabadultak az indulatok. Az elmúlt napok meglepetésszerű észak-koszovói villongásairól, az erőszakossá fajuló tüntetések okairól és hátteréről ebben a cikkben írtunk hosszabban

A Koszovóban tevékenykedő, a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő, a KFOR friss keddi közleménye szerint összesen 30 katonájuk sérült meg a hétfői észak-koszovói összecsapásokban. A hivatalos keddi összesítésben az áll, hogy a zvečani összecsapásokban 11 magyar és 19 olasz békefenntartó sérült meg. 

A hvg.hu szúrta ki, hogy a hétfői zavargások közben volt egy pillanat, amikor a szerb tüntetők hangosan éltették Orbán Viktort. Ez az alábbi videón 04:02-től figyelhető meg, a tömeg jól hallhatóan skandálja, hogy Ajmo Orbane, ami szó szerinti fordításban annyit tesz, hogy „hajrá Orbán”.


Azt nehéz eldönteni, hogy az éljenzés Budapest szerbbarát politikájának, vagy a tüntetőkkel szemben álló NATO-katonák egyikének plexipajzsán látható magyar trikolórnak tudható-e be – jegyzi meg a lap. 

Nyitókép: News First / YouTube

#Külföld#koszovó#szerbia#koszovói szerbek#tüntetés#orbán viktor#Videó

Címlapról ajánljuk