Külföld

Az iskolában maradt egy gyerek az újvidéki bombariadó alatt, tiltakoznak a szülők

rtl.hurtl.hu

2023. május 30. 11:14

Felhívta az anyját, hogy teljesen egyedül van az épületben, se tanárokat, se diákokat nem talál.

Az Első Vajdasági Brigád Általános Iskola előtt tiltakoztak a szülők, miután egyedül maradt egy gyerek az intézményben a hétfői bombariadó alatt – írja a Szabad Magyar Szó.

Az iskolaigazgató reggel fél hét körül értesítette a hivatalos szerveket arról, hogy bombafenyegetést kapott az intézmény. Az épületet a hatóságok kiürítették. Már tartott a bombariadó, amikor hét óra körül egy gyerek megérkezett az iskolába, és húsz perc után felhívta az édesanyját, hogy teljesen egyedül van az épületben, sem tanárt, sem más diákokat, sem személyzetet nem talál.

A történtek következtében a szülők azt is kétségbe vonták, hogy egyáltalán átvizsgálták-e az iskolát, mivel erről nem született írásos feljegyzés. Követelték, hogy tájékoztassák őket arról, hogy ki ellenőrzi az iskola épületét bombariadó bejelentése után és ki nyilvánítja biztonságosnak az intézményt. Azt kérték, hogy az ellenőrzésről szóló jegyzőkönyvet adják át a Szülői Tanácsnak, emellett azt is elvárják, hogy valaki vállalja a felelősséget, ha egy gyerek a kiürített intézményben marad.

A tiltakozó szülőket Oliver Stojanović iskolaigazgató fogadta, aki szerint minden szabályosan történt, azon viszont ő is megdöbbent, hogy valaki az intézményben maradt, és közölte, hogy ki fogják vizsgálni az ügyet.

Nyitókép: iStock / Getty Images Plus

#Külföld#szerbia#iskola#bombariadó#kiürítés#vajdaság

Címlapról ajánljuk