Külföld

Ártatlan embert hurcoltak meg az önjelölt pedofilvadászok

rtl.hurtl.hu

2023. május 27. 12:22

A két brit férfi áldozata utána az öngyilkosságot fontolgatta. 

Börtönbe kerülhet két brit férfi, akik önjelölt pedofilvadászként elfogtak egy ártatlan családapát, azzal vádolva, hogy egy gyerekkel próbált meg szexuális kapcsolatot létesíteni – jelentette a brit sajtó. A két férfi a beszámolók szerint majdnem negyed órán át tartották fogva a férfit, akit nyilvánosan megaláztak, miközben élőben közvetítették akciójukat a Facebook-oldalukon.

Az ügyész az ellenük indított per tárgyalásán kijelentette, hogy az élő videó is azt bizonyítja, hogy a vádlottakat nem az igazságszolgáltatás érdekli, hanem a magamutogatás, és a „Facebook like-ok száma”, és azt élvezik, hogy „rendőrt játszanak”.

A két férfi 2020 februárjában ment oda a férfihoz, aki a földre tepertek, és a szemébe világítva „kikérdezték”, majd csak ezután hívták ki a rendőrséget. A rendőrök a férfit őrizetbe vették, majd később vádemelés nélkül szabadon engedték, mert nem követett el semmilyen bűncselekményt. Az eset után öngyilkossági gondolatai voltak, és csak az arcát eltakarva mert kimenni az utcára, szerettei pedig zaklatásoknak voltak kitéve.

A bíróság júniusban dönt a két férfi büntetéséről, és az ügyüket tárgyaló bíró közlése szerint „minden lehetőség terítéken van”, így akár börtönbe is kerülhetnek az ellenük felhozott vádak miatt.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#pedofilvadász#egyesült királyság#ártatlan#rendőrség#bíróság

Címlapról ajánljuk