Külföld

Videó: „Feldarabollak titeket” – Kirúgtak egy egyetemi tanárt, mert machetével fenyegetett újságírókat

rtl.hurtl.hu

2023. május 25. 14:47

Egy ponton a riporter nyakához szegezte a fegyvert.

Kirúgtak egy professzort a New Yorkban található City University-ből, mert az machetével fenyegetett meg egy újságírót és egy fotóst. A New York Post munkatársai arról az esetről kérdezték volna Shellyne Rodriguezt, amikor az élesen kritizálta az abortuszellenes tüntetőket a kampuszon.

A BBC szerint videó is készült arról, ahogy a tanár az utcára is követi az újságírókat a machetéjével. A Post munkatársai szerint a professzor azt mondta a kopogtató sajtósoknak: „Tűnés az ajtóm elől, vagy feldarabollak titeket ezzel a machetével”. Egy ponton pedig a riporter nyakához tartotta a fegyvert. A tanár munkaadója azt nyilatkozta: 

Erőteljesen elítéljük Shellyne Rodriguez elfogadhatatlan tetteit, és rögtön intézkedtünk az ügyben. Rodriguezt azonnal felmentettük kötelességei alól az egyetemen, és nem is fog visszatérni tanítani”

A professzor korábban egy virális videóról vált ismertté, amelyben élesen kritizálja a kampuszon megmozdulást szervező Students for Life aktivista csoportot, akik azért kampányolnak, hogy az USA-ban minél jobban szigorítsák meg az abortuszt. A machetés incidensről készült videót alább lehet megnézni:

Nyitókép: YouTube

#Külföld#new york#tanár#machete#abortusz#egyetem#újságíró

Címlapról ajánljuk