Külföld

Éppen kikelt egy csempészett papagájtojás a reptéri ellenőrzés alatt, a csiripelés buktatta le a bűnözőt

rtl.hurtl.hu

2023. május 25. 17:41

Meglepetés!

Kiváló pillanatban „jött a világra” néhány élénkzöld bébipapagáj, sőt, könnyen lehet, hogy az időzítés az életüket is megmentette: március 23-án Szu Ta Wu a TACA Airlines 392-es járatával utazott a nicaraguai Managuából, majd Miamiban átszállt, hogy hazatérjen Tajvanra.

Csakhogy a táskából furcsa, csiripelő hangok jöttek, az amerikai rendőrök pedig megállították Wut egy ellenőrzőponton. 

A táskájából származó hangról kérdezték, (amely amúgy egy hőmérséklet-szabályozott hűtőtáska volt), mire Wu belenyúlt, és elővett egy tojást. A rendőr ekkor belenézett a táskába és több tojást, valamint egy apró, tollatlan madarat látott, amelyik éppen kikelt – írja az AP.

Wu elmondta a rendőrnek, hogy 29 tojás van nála, de nem rendelkezik a madarak szállításához szükséges dokumentumokkal. Wut letartóztatták, és május 5-én bűnösnek vallotta magát. Augusztus 1-jén, az ítélethirdetéskor akár 20 év börtönbüntetés is vár rá.

A papagájokat most a Ritka Fajok Konzervatóriuma Alapítvány neveli éjjel-nappal tartó erőfeszítéssel, amely napi ötszöri kézből etetést jelent egy nagy ketrecekkel teli helyiségben.

A mindössze 9 hetes papagájok már majdnem teljesen kitollasodtak, a személyzet pedig megkezdte az átállítást a speciális tápszerről a pelletből és gyümölcsből álló étrendre.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#papagáj#papagájtojás#tojás#csempészet#repülőtér#reptéri ellenőrzés

Címlapról ajánljuk