Külföld

Az egyéjszakás kaland után teherbe esett apuka segített a kisfiát szoptató apukának elmenekülni

rtl.hurtl.hu

2023. május 23. 8:24

Floridában transzfób törvényt fogadtak el, ezért a korábban a kisfiát szoptató édesapa úgy döntött, menekülnie kell, ehhez viszont pénzre volt szüksége.

Nemrég az rtl.hu is beszámolt róla, hogy Tanius Posey úgy döntött, menekülnie kell Floridából. Tanius egy transz férfi, aki biológiailag nőnek született. Teherbe esett és megszülte a gyermekét, majd úgy döntött, amíg lehetősége van rá, ő szeretné táplálni a kicsit. Emiatt sok gyűlölködő kommentet kapott, volt, aki azt írta, el kéne venni tőle a gyereket. Az édesapa egyebek közt ezért is döntött úgy, hogy ideje elhagynia Floridát és Washington államba költöznie. Ehhez 8 ezer dollárt, átszámítva csaknem 3 millió forintot kért egy közösségi adománygyűjtő oldalon, de nem haladt túl jól. Három napja még mindig csak 5 ezer dollár jött össze neki.

Tanius segítségére egy másik édesapa Danny Wakefield sietett, aki korábban egy egyéjszakás kaland után esett teherbe. Bár legutóbb még arról szóltak a hírek, hogy visszavonul a közösségi oldalakról, Instagrammon most elég karcosan állt ki Posey mellett. Élesen kritizálta a floridai törvényt, majd arra kérte követőit, hogy segítsék őt anyagilag a költözésben. És egyben ígéretet is tett arra, hogy amint a férfi megérkezik a kisfiával Washingtonba, egy élő kérdezz-feleleket tartanak majd.


Erre valószínűleg már nem kell sokat várni, mivel nem sokkal azután, hogy Wakefield közzétette a felhívását összejött a 8 ezer dollár, sőt, még ennél is több. Cikkünk írásakor a számláló már 10 300 dollárnál járt, vagyis 3 és fél millió forintot tudott összeszedni Posey.

Nyitókép: Tanius Posey / GoFundMe

 

#Külföld#danny wakefield#tanius posey#transz#édesapa#florida

Címlapról ajánljuk