Külföld

A kisfiát szoptató édesapa elköltözik Floridából az LMBTQ-ellenes törvények miatt

rtl.hurtl.hu

2023. május 13. 13:02

Aggódik, hogy Floridában, a magyarhoz hasonló LMBTQ-ellenes szabályok miatt elveszik a kisfiát csak azért, mert transzneműként él.

Nagy elhatározásra jutott Tanius Posey, akinek a történetéről az rtl.hu is beszámolt korábban. Tanius egy transz férfi, aki biológiailag nőnek született. 2021 végén kórházba ment, mert nem érezte jól magát, ekkor derült ki, hogy már három hónapos terhes. Emiatt abba kellett hagynia a tesztoszteron szedését, ami lelkileg nagyon megviselte. Azt is mondta, sokat tépelődött azon, hogy szoptassa-e fiát, de végül arra jutott, hogy ha már alkalmas rá, akkor nem fogja megfosztani a gyermekét attól, hogy táplálja.

Az édesapa rengeteg gyűlölködő kommentet kapott. Volt, aki azt írta, el kéne venni tőle a gyereket.

Ettől is tart most Tanius, aki Floridában él, és nagyon nem olyan irányba mennek ott a dolgok, ahogyan azt ő, transz férfiként szeretné.

Ajánló: Olyan jól sikerült a magyarhoz hasonló LMBTQ-ellenes szabályokat átültetni a floridai gyakorlatba, hogy a cenzorok leszedették az összes könyvet az iskolák polcairól, a tanárokat pedig börtönnel fenyegetik

Az édesapa most az interneten gyűjt pénzt, hogy kisfiával együtt Washington államban kezdhessenek új életet. Ott ugyanis sokkal elfogadóbbak az emberek. A férfi 8 ezer dollárt, átszámítva majdnem 3 millió forintot gyűjtene össze, ennek kicsivel több mint a fele cikkünk írásakor már meg is van.

Tudom, hogy ez egy nagy ugrás és biztos vagyok benne, hogy ez az összeg nem fogja fedezni minden kiadásunkat, de kezdésnek megteszi. Csak anélkül szeretnék élni, hogy aggódnom kéne amiatt, hogy elveszik a gyerekemet csak azért mert élek és transznemű vagyok

– mondta az édesapa, majd áldást kért azokra, akik eddig már segítettek neki nehéz útjában.

Nyitókép: Tanius Posey / GoFundMe

#Külföld#florida#édesapa#szoptatás#lmbtq#költözés

Címlapról ajánljuk