Külföld

Legalább kilenc embert halálra tapostak egy focimeccsen El Salvadorban

rtl.hurtl.hu

2023. május 21. 9:14

Egyszerre próbáltak bejutni a beléptetőn, pánik tört ki a tömegben.

El Salvador fővárosában, San Salvadorban játszott volna egymással a Monumental stadionban az Alianza és a Santa Ana Fas csapata. A meccsre rengeteg ember akart bejutni, a tömegben pedig pánik alakult ki. A stadionba igyekvő szurkolók a lezárt kapukon is megpróbáltak bemenni, elkezdték ledönteni a kordonokat.

A tömegben többen is a földre kerültek, ahol agyontaposták egymást az embere, az incidens során legalább kilenc ember meghalt, közölte helyi forrásokra hivatkozva a BBC.

Sok embert agyontapostak, többeket megpróbáltak a helyszínen újraéleszteni. A mérkőzést egyébként a YouTube-on közvetítették, az élő felvételen az is látható volt, ahogy lefújták a meccset a lelátón kialakult zűrzavar miatt.

Később azt is mutatták, ahogy a sérülteket hordágyon próbálják biztonságos helyre vinni a mentők. El Salvador elnöke, Nayib Bukele közölte: kivizsgálják az esetet, a csapatokat, a stadion üzemeltetőjét és a hatóságokat is vizsgálni fogják.

A hatóságok időközben közölték, hogy legalább 90 embert kellett a helyszínen ellátni, sok nőt és gyereket is. Az incidens során legkevesebb kilenc ember vesztette életét.

Nyitókép: AP Photo / Milton Flores

#Külföld#El Salvador#focimeccs#tragédia#pánik

Címlapról ajánljuk