Ferenc pápa az audiencia közben felvette a telefonját, a hívők csendben várták, hogy letegyeA legnagyobb kérdés nem az, hogy ki hívta a pápát, hanem hogy mi volt olyan fontos, hogy felvegye a telefont.
Külföld

Ferenc pápa az audiencia közben felvette a telefonját, a hívők csendben várták, hogy letegye

rtl.hurtl.hu

2023. május 18. 11:29

A legnagyobb kérdés nem az, hogy ki hívta a pápát, hanem hogy mi volt olyan fontos, hogy felvegye a telefont.

Félbehagyta szerdai általános audienciáját Ferenc pápa a Szent Péter téren, hogy felvegye telefonját. Az AP hírügynökség azt írja, hogy a Vatikán nem kommentálta az esetet. 

A jelenlévők közt voltak a Mosaiko katolikus LMBTQ+ csoport tagjai is, akik elmondták, hogy azért mentek a Vatikánba, a Szent Péter térre, hogy az egyház végre fogadja el őket. Tiziano Fani Braga, a csoport koordinátora elmondta, hogy az a céljuk, hogy minden hívő megkülönböztetés nélkül részese lehessen az egyháznak, ezért küzdeni kell a diszkrimináció ellen. 

Szintén a téren tartózkodott az egyházi személyek által elkövetett szexuális zaklatás áldozatainak 15 képviselője, akik május 6-án indultak Münchenből egy kerékpáros zarándoklatra Rómába. Ők arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy a katolikus egyháznak változtatnia kell az elkövetőkkel és áldozataikkal kapcsolatos hozzáállásán.

Ferenc pápa sem adott magyarázatot arra, miért kellett félbeszakítani az audienciát.

Nyitókép: AP Photo / Andrew Medichini

#Külföld#ferenc pápa#telefon#mobiltelefon#audiencia

Címlapról ajánljuk