Külföld

Még a fideszeseknél is kihúzta a gyufát Novák Katalin Budaházy kegyelmével

rtl.hurtl.hu

2023. május 17. 7:01

A terrorcselekmények miatt jogerősen elítélt Budaházy György szabadon engedését a magyarok döntő többsége nem tartja helyesnek. 

A magyarok háromnegyede nem tartja helyesnek, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott a terrorcselekmények miatt elítélt Budaházy Györgynek – derült ki a Publicus Intézet felméréséből, amit a Népszava megbízásából készítettek. A döntést az emberek mindössze 17 százaléka találta helyesnek.

Novák Katalin döntése még a Fidesz szavazóinak sem tetszett: mindössze 41 százalékuk helyeselte, 50 százalék pedig nem értett egyet az államfővel – írta a Népszava. Az ellenzékieknek csak öt százaléka, a bizonytalanoknak pedig mindössze nyolc százaléka tartotta helyesnek a döntést.

A terrorcselekmények miatt jogerősen elítélt Budaházy Györgyöt április végén engedték ki a börtönből, miután Novák Katalin köztársasági elnök felfüggesztette a börtönbüntetését. A továbbra is büntetett előéletű, közügyektől eltiltott Budaházyt támogatói ujjongva fogadták a börtön előtt, és lóháton távozott.


Budaházy az RTL Házon kívül című műsorának arról beszélt, hogy nagyon hálás a köztársasági elnöknek és az egész kormánynak amiért kiengedték a börtönből. Az áldozatok szégyennek tartják a döntést.


Nyitókép: Budaházy György érkezik az ellene és társai ellen terrorcselekmény bűntette miatt másodfokon indult per tárgyalására, a Fővárosi Ítélőtáblán 2018. április 19-én. Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított az ítélőtábla. – Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

 

#Külföld#budaházy györgy#kegyelem

Címlapról ajánljuk