Külföld

Schwarzenegger: Életek múlnak a klímaváltozással kapcsolatos intézkedéseken

rtl.hurtl.hu

2023. május 16. 21:48

Kalifornia egykori kormányzója szerint új mozgalomra van szükség, amelynek alapja az építkezés, a növekedés és a józan ész.

Életek múlnak azon, hogy a világ sürgősen tesz-e lépéseket az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében – mondta Arnold Schwarzenegger a kezdeményezésére és szervezésével megvalósuló Ausztriai Világ-csúcstalálkozón kedden.

Kalifornia egykori kormányzója szerint új mozgalomra van szükség, amelynek alapja az építkezés, a növekedés és a józan ész.

Az Utolsó Nemzedék és a Fridays For Future nevű környezetvédő szervezetek aktivistáinak tüntetésével kezdődött meg az éves bécsi klímacsúcs kedden.

A házigazda, a színészi és politikai karriert is befutó Schwarzenegger, valamint a rendezvény védnöke, Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök mellett Leonore Gewessler osztrák környezetvédelmi miniszter és Volodimir Klicsko ukrán korábbi nehézsúlyú profi ökölvívó is részt vesz a csúcstalálkozón. António Guterres ENSZ-főtitkár a délelőtt folyamán videoüzenetben szólt a jelenlévőkhöz, és nagyobb sebességet sürgetett a klímavédelem terén.

Van der Bellen beszédében azt hangsúlyozta, hogy „bármibe is kerül ma az éghajlatvédelem, az semmi ahhoz képest, amibe akkor kerülne, ha nem tennénk semmit”.

Nyitókép: Arnold Schwarzenegger. Fotó: AP/Jack Dempsey.

#Külföld#arnold schwarzenegger#környezetvédelem#konferencia#bécs#Ausztriai Világ-csúcstalálkozó

Címlapról ajánljuk