Külföld

„A kutyám vezetett” – magyarázta a rendőröknek a részeg sofőr, de nem hittek neki

rtl.hurtl.hu

2023. május 16. 7:44

A kutya megúszta vádemelés nélkül, a férfi nem. 

Ittas vezetés vádjával tartóztattak le egy férfit az amerikai Colorado államban található Springfield városában, miután gyorshajtásért megállították. A helyi rendőrség közlése szerint a férfi megpróbálta elhitetni a rendőrrel, hogy nem ő, hanem a kutyája vezette az autót.

A rendőrségi közlemény szerint a sofőr átmászott az anyósülésre, helyet cserélve a kutyájával, és ezt az őt megállító rendőr végignézte. Majd a férfi – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – kiszállt az utasoldali ajtón, és közölte az őt megállító rendőrrel, hogy nem ő vezetett.

A férfi a rendőrség közlése szerint „a részegség egyértelmű jeleit mutatta”. Amikor a rendőr rákérdezett, hogy fogyasztott-e alkoholt, a férfi szaladni kezdett, de nagyjából húsz méter megtétele után a rendőr utolérte, és elfogta.

Mint kiderült, a férfi csak keresztül akart hajtani a városon, de eltévedt, amikor gyorshajtás miatt megállították – közölte a rendőrség. Elfogása után kiderült, hogy két körözést is kiadtak ellene egy másik városban. Letartóztatták, és egyebek mellett ittas vezetés, gyorshajtás és rendőri intézkedéssel szembeni ellenállás vádjával indítottak eljárást ellene.

A rendőrség később közölte, hogy a kutyát a férfi egyik barátjánál helyezték el, hozzátéve, hogy az eb ellen nem emeltek semmilyen vádat, és egy figyelmeztetéssel elengedték.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#részeg sofőr#ittas vezetés#kutya#rendőrség#rendőr#egyesült államok

Címlapról ajánljuk