Külföld

Szingapúrban törvénnyel törölnék el az eltörléskultúrát

rtl.hurtl.hu

2023. május 14. 17:10

A kritikusok aggódnak, hogy a módosítás hatására korlátozni fogják az LMBTQ-témákkal kapcsolatos véleménynyilvánítást.

Olyan törvénytervezetet dolgoztak ki Szingapúrban, amely a cancel culture-t, magyarul az eltörléskultúrát korlátozná, írja a CNN. Az országban mindössze egy éve legalizálták a melegek közötti szexuális kapcsolatot,

a kritikusok szerint pedig az új törvénnyel úgy vágnának vissza, hogy korlátoznák vele az LMBTQ-témákkal kapcsolatos véleménynyilvánítást.

Shanmugam Kasiviswanathan belügyminiszter szerint a készülő javaslat viszont inkább bátorítja arra az embereket, hogy úgy fejezzék ki véleményüket a vallási és az LMBTQ-ügyekben, hogy abból ne legyen se sértés, se gyűlöletbeszéd.

Az állami médiában arról beszélt: az országnak nem szabad megengednie egy olyan kultúrát, amelyben a vallásos embereket kiközösítik vagy támadják, mert vállalják nézeteiket, illetve nézeteltéréseiket a témában és fordítva. A törvényjavaslat előtt azonban még hosszú út állhat, hiszen az országban egyelőre elfogadott definíció sincs arra, hogy mi a szösz az a cancel culture, illetve hogyan válhat valaki az áldozatává.

Nyitókép: AP Photo/Firdia Lisnawati

#Külföld#cancel culture#szingapúr#törvény#lmbtq#vallás

Címlapról ajánljuk