Külföld

Felkavaró videón, ahogy texasi diákok brutálisan megverik a békítésükkel próbálkozó iskolatitkárnőt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 2. 19:22

A houstoni Westfield High School igazgatóasszisztensét úgy megverték, hogy görcsöt kapott, egy időre elvesztette beszédkészségét, és kórházba került.

 

 

Kórházba került a houstoni Westfield High School iskolatitkára, miután megpróbált beavatkozni a gimnázium folyosóján folyó verekedésbe, írja a New York Post. A súlyos iskolai incidens április 25-én, csütörtökön történt, egyelőre nem tudni, mi okból, de egy biztos: kezdetben két kilencedikes diák ütötte-verte egymást, majd többen beszálltak a verekedésbe.

Az alábbi, Twitteren terjedő okostelefonos videófelvétel jól mutatja, hogy mennyire kaotikus volt az iskolai tömegverekedés:


Az igazgatóasszisztens – fekete, hosszú hajú nő, világos rózsaszín kardigánban – igyekezett szétválasztani a verekedőket, de esélye sem volt. A teljesen begőzölt diákok őt is ütni kezdték, majd lenyomták a földre, rugdosni kezdték, és hajánál fogva rángatták.

Mindeközben a folyosón lévő többi diák, talán 1-2 tucatnyian lehettek, kiabálva, káromkodva biztatták társaikat, és videózták a brutális verekedést.

Az iskolatitkárt úgy megverték, hogy a fejét ért ütésektől ideiglenesen elvesztette beszédkészségét. A nőt, aki görcsöt kapott a bántalmazástól, kórházba szállították, hogy CT-vizsgálattal kiderítsék, szenvedett-e valami idegrendszeri károsodást.

Az iskolában vizsgálat indult a verekedés körülményeinek tisztázására, több diák is fegyelmi eljárás elé néz a történtek miatt, közölték.

Februárban Floridában vert eszméletlenre egy 120 kilós, 17 éves diák egy tanárnőt, arról az esetről is felkavaró képsorok készültek. A fiú azt állította, a tanár el akarta kobozni a videójátékát, ez az állítás utóbb hamisnak bizonyult.

#Külföld#egyesült államok#texas#houston#iskolai verekedés#iskolai erőszak#Videó

Címlapról ajánljuk