Külföld

Agyonlőtte testőre az ugandai kormány egyik tagját, mert nem kapott fizetést

rtl.hurtl.hu

2023. május 2. 21:54

A gyilkosság előtt a katona azt kiabálta, hogy már hosszú ideje nem kapott fizetést, annak ellenére, hogy egy miniszternek dolgozik.

Agyonlőtte az ugandai kormány egyik tagját, majd önmagával is végzett kedden az ugandai hadsereg egyik, a politikus személyi védelmével is megbízott katonája – erősítette meg a hadsereg a helyi média értesüléseit.

Charles Okella Engola – maga is nyugalmazott ezredes – a foglalkoztatási ügyekért felelős miniszterhelyettes volt.

Felix Kulayigye, a hadsereg szóvivője röviden annyit közölt a Twitteren, hogy Engola meggyilkolásához egy szerencsétlen incidens vezetett, amelynek részleteiről csak az ügy kivizsgálása után tájékoztatják a nyilvánosságot.


A támadót később Wilson Sabiitiként azonosították. Sajtóértesülések szerint személyes sérelem okán, a bérezése körül kialakult vita során lőtte le Engolát annak otthonában, az ugandai főváros, Kampala egyik külvárosában.

A NilePost című online lap az eset szemtanúira hivatkozva azt írta, a gyilkosság előtt a katona azt kiabálta, hogy hosszú ideje nem kapott már fizetést annak ellenére, hogy egy miniszternek dolgozik.

A BBC arról számolt be, hogy több más ember is megsebesült a lövöldözésben.

Ugandában az elmúlt években több magas rangú tisztviselőt is megöltek merényletekben. Tavaly egy volt hadseregparancsnok megsebesült, a lánya pedig meghalt, miután fegyveresek tüzet nyitottak a járművükre Kampalában.

Nyitókép: Youtube/NTVUganda.

#Külföld#uganda#gyilkosság#testőr#Charles Okella Engola

Címlapról ajánljuk