Külföld

Novák Katalin is ott lesz III. Károly király koronázásán

rtl.hurtl.hu

2023. május 2. 13:27

Elfogadta a meghívást. 

Novák Katalin köztársasági elnök is ott lesz III. Károly brit uralkodó koronázási ünnepségén. Erről az államfő a Facebook-oldalán számolt be.

Novák Katalin közölte:

Elfogadva őfelsége III. Károly király és Kamilla királyné meghívását, pénteken Londonba utazom, hogy részt vegyek a királyi pár koronázásán a westminsteri apátságban. Szeretném így is kifejezni a királyi pár iránti nagyrabecsülésemet, és tovább erősíteni Magyarország és az Egyesült Királyság közötti szövetségi kapcsolatot.


Ahogy arról az RTL Híradó korábban beszámolt, a nagy esemény előtt napokkal már javában koronázási lázban ég Nagy-Britannia. A vállalkozások és a turizmusból élők igyekeznek minél jobban kihasználni a fokozott érdeklődést.

Egy pékség például kibérelt egy ikonikus piros emeletes buszt és annak emeletén tartanak városnézéssel egybekötött hagyományos teázást, sőt a Buckingham-palota korábbi komornyikja által összeállított menüt szolgálják fel hozzá.


Nyitókép: Novák Katalin köztársasági elnök beszél a Turisztikai Központ avatásán Barcson Somogy vármegyei látogatásának második napján, 2023. március 24-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

#Külföld#iii. károly király#koronázás#novák katalin#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk