Külföld

Túl szexi fenekű sellőszobor miatt forrong egy olasz halászfalu

rtl.hurtl.hu

2023. április 28. 16:40

De a melleit sem értik a helyiek. 

Túlságosan provokatívnak tartják, emiatt nagy port kavart a dél-olaszországi Puglia egyik halászfalujának terén elhelyezett érzéki sellőszobor – írja a Guardian.

A szobrot Monopoli-beli Luigi Rosso művészeti iskola diákjai készítették.

A műalkotás már azelőtt nevetség és gúny tárgya lett, hogy azt felavathatták volna, miután néhányan a közösségi médiában megosztották a szobor felállítása közben készült fotókat. 

A Bariban élő Tiziana Schiavarelli színésznő a Facebookon azt írta, hogy egy barátja „joggal fejezte ki értetlenségét ezzel az emlékművel kapcsolatban”.

Úgy néz ki, mint egy sellő, de szilikonmellei és hatalmas feneke van, amit még soha nem láttam sellőn. Legalábbis az általam ismertek közül egyiken sem

– tette hozzá. Schiavarelli hangsúlyozta, hogy nincs problémája a művészetis diákokkal vagy a helyi tanáccsal, amelyik a művet megrendelte. „Engem nagyon szórakoztat ez a dolog... ki tudja, lesz-e még belőle turistacsalogató látványosság” – írta. 

Adolfo Marciano, a Luigi Rosso művészeti iskola igazgatója megvédte a szobrot, mondván, hogy az „tisztelgés a nők nagy többsége előtt, akik gömbölydedek”. Elmondta, hogy a diákok Monopoli polgármesterétől kapták a feladatot, hogy több szobrot is készítsenek a város számára. Az egyik téma a tenger volt, így a diákok összeültek és előálltak a sellő ötletével. 

Megmutatták a tanácsnak a makettet, akik azt mondták, hogy jó lesz

– mondta az igazgató. Elmondta, hogy nem akarja megítélni a diákok inspirációját, de úgy tekint a műre, mint a „valóság, ebben az esetben a női test ábrázolására”. 


„A tévében olyan reklámokat látunk, amelyekben nagyon vékony modellek szerepelnek, de a sellő tiszteleghet a gömbölyded nők előtt. Rossz lett volna, ha egy olyan nőt ábrázolunk, aki rendkívül sovány” – magyarázta. 

Csakhogy a helyiek körében nagy vitát váltott ki a szobor, egyesek amiatt kritizálták, hogy az „túlságosan provokatív”. 

Nyitókép: Monopoli Times / Facebook 

#Külföld#olaszország#puglia#halászfalu#szobor#sellő#idomok

Címlapról ajánljuk