Külföld

Barátjának gyónt egy orosz katona arról, hogyan vágja el a foglyok torkát, az ukránok közzétették a lehallgatott beszélgetést

rtl.hurtl.hu

2023. április 27. 16:43

A foglyokat kivégző katonát már beazonosította az ukrán titkosszolgálat, azt ígérik, hogy meg fogják büntetni.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) csütörtökön közzétett egy lehallgatott telefonbeszélgetést, amelyben egy orosz katona arról beszél egy barátjának, hogy ukrán hadifoglyokat végeznek ki a kihallgatásuk után.

A felvétel állítólag a kelet-ukrajnai fronton készült. Az SZBU szerint a férfit Jevgenyij Szucskónak hívják, 1995-ben született, Oroszország novgorodi területéről származik, tavaly ősszel mozgósították, jelenleg Harkiv megyében teljesít szolgálatot.

A felvételen a férfi egyebek mellett azt mondja, hogy nincs értelme foglyokat tartaniuk. Elmondja, hogyan vágta el egy fogoly torkát, majd hozzáteszi, hogy „van elég ilyen esete, és ezt éjszaka kell csinálnia”.


„Az SZBU azon dolgozik, hogy Szucsko és minden oroszországi háborús bűnös megkapja méltó büntetését az ilyen atrocitásokért. Az ukrán különleges szolgálat több mint 35 ezer büntetőeljárást vizsgál a háborús törvények és szokások megsértése miatt" – közölte közleményében az Ukrán Biztonsági Szolgálat.

Nyitókép: Orosz katonák a mariupoli Azovsztal acélipari üzem területén 2022. június 13-án. Képünk illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij.

#Külföld#ukrajna#hadifogoly#orosz-ukrán háború#kivégzés

Címlapról ajánljuk