Külföld

Három férfi ellopott egy jókora krokodilt Dél-Afrikában

rtl.hurtl.hu

2023. április 24. 21:00

Az állatot faágakkal takarták le, hátha úgy majd nem látszik. 

Letartóztattak három férfit Dél-Afrikában, akik egy 2,5 méter hosszú, mintegy 1300 dollárt érő nílusi krokodilt loptak el egy farmról az északnyugati tartományban – írja az AP.

A férfiak, akik mindannyian 20 és 35 év közöttiek, feltehetően egy kisteherautóval vitték el az állatot a Johannesburgtól mintegy 200 kilométerre nyugatra fekvő Hartbeesfontein térségében lévő krokodilfarmról.

A krokodilt kötéllel és dróttal megkötözve találták meg egy elhagyatott farmházban. A férfiak faágakkal takarták be, hogy megpróbálják elrejteni – közölte a rendőrség. A férfiakat múlt héten tartóztatták le, és hétfőn kell megjelenniük a bíróságon.

A rendőrség vizsgálja, hogyan sikerült a nagy krokodilt kijuttatniuk a farmról, amely biztonságos kerítés mögött volt. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a krokodil súlyosan ki volt száradva, amikor egy rendőrökből és állatvédőkből álló csapat megtalálta.

A krokodilt „visszaszolgáltatták jogos tulajdonosának” – közölte a rendőrség és közzétett egy fotót, amelyen a farmon lévő medencéjében úszkál.

Bár Dél-Afrikában gondot okoz az orvvadászat, a krokodilok általában nem kerülnek célkeresztbe, mivel nagyon veszélyesek.

A szóvivő hozzátette: a lopás indítékát még vizsgálják, de a krokodilok testrészei, például a bőr, a körmök és a fogak értékesek, és a férfiak talán azt tervezték, hogy megölik az állatot, majd eladják a részeit.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#krokodil#lopás#dél-afrika

Címlapról ajánljuk