Külföld

Drága bosszút álltak rajta, megbánta rugalmatlanságát az airbnb-s lakáskiadó

rtl.hurtl.hu

2023. április 21. 14:43

Jobb lett volna, ha enged a foglalók kérésének.

Kellemetlen meglepetésben volt része a dél-koreai Mr. Lee-nek, aki az Airbnb-n keresztül ad ki lakást. Egy kínai párral keveredett vitába, akik 25 napra foglalták le a szállást, de az utolsó pillanatban vissza akarták mondani, koronavírus-fertőzésre hivatkozva. Mr. Lee a szabályozást követve kérte, hogy mutassák be az igazolást, hogy valóban fertőzöttek, azonban ekkor visszakoztak, így a tulajdonos nem engedte a lemondást. Ez okozta a vesztét, a kínai pár ugyanis mindent megtett, hogy bosszút álljon – írja az SBS News.

A tulajdonos számára úgy tűnt, hogy a pár beletörődött a helyzetbe, azonban furcsán viselkedtek: megváltoztatták a nevüket és állampolgárságukat a platformon, és egy furcsa kérdésük is volt: hogy van-e térfigyelő kamera az ingatlanban. Nem is sejtette, hogy ezalatt a pár kitervelte, hogyan fogják megfizettetni vele a kellemetlenségüket.

A 25 napos foglalás alatt a pár annyi vizet használt el, amennyit nyolc felnőtt két hónap alatt. Emellett hatalmas gáz- és áramszámlát is hagytak maguk után, mindezt úgy, hogy csupán 3-4 naponta tértek vissza a villába pár percre, mert azzal töltötték az idejüket, hogy az ország különböző régióiban barangoltak.

Mr. Lee pár nappal a bérlés lejárta előtt a gázművektől értesült a szokatlan fogyasztásról, akik azért hívták fel, mert gázszivárgásra gyanakodtak, amit ki akartak vizsgálni. A tulajdonos próbálta elérni a párt, ők azonban addigra már elhagyták az országot. Mr. Lee kénytelen kifizetni a hatalmas közüzemi számlákat, ugyanis az Airbnb szabályai szerint a teljes felelősség a bérbeadót terheli.

Nyitókép: Westend61 / Getty Images

#Külföld#AIRBNB#bosszú#víz#fűtés#áram#számla#foglalás

Címlapról ajánljuk