Külföld

Álrendőrök mészárolták le egy család tíz tagját

rtl.hurtl.hu

2023. április 21. 17:25

A helyi média jelentései szerint rendőrnek hazudták magukat az elkövetők, így jutottak be az ingatlanra.

Hét nő és három férfi vesztette életét a dél-afrikai Pietermaritzburg városának közelében, amikor fegyveres elkövetők rontottak be az otthonukba, majd a család szinte minden tagját megölték – írja a BBC.

Az eset múlt pénteken történt. A helyi média szerint a fegyvereseknek úgy sikerült bejutniuk az ingatlanba, hogy rendőrnek adták ki magukat. A szomszédok lövöldözést hallottak, majd kihívták a rendőrséget, ekkorra azonban már késő volt.

A lövöldözésben egy 13 éves kiskorú is meghalt.

A túlélők közül pedig egy gyermeket kellett kórházba szállítani. A rendőrség azóta két gyanúsítottat őrizetbe vettek, egyet agyonlőttek és egy másik még szabadlábon van. Egyelőre nem tudni, milyen indíték állhat a családgyilkosság hátterében, az viszont kiderült, hogy a lelőtt gyanúsított már régóta a helyi rendőrség körözési listáján szerepelt.

Dél-Afrikában a világon az egyik legmagasabb a gyilkosságok száma, az ország régóta küzd ezzel a problémával. Januárban például nyolc embert lőttek agyon egy szülinapi partin, de a múlt évben volt olyan eset is, ahol egy szórakozóhelyen egyszerre 15 embert lőttek le.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#dél-afrika#falu#családi tragédia#gyilkosság#lövöldözés

Címlapról ajánljuk