Külföld

Hat napig élelem és víz nélkül voltak, egyikük egy kannához kötözte magát, úgy élte túl a hajószerencsétlenséget

rtl.hurtl.hu

2023. április 19. 13:49

Az egyik túlélő 30 órát töltött a vízben. 

Nyolc halász valószínűleg megfulladt, további 11-et pedig kimentettek egy ausztrál partoknál lévő szigetről, miután egy trópusi ciklon útjába kerültek, írta meg a Sky News.

A csoport hat napot töltött élelem és víz nélkül egy kopár szigeten, miután két fából készült csónakjukat elérte az Ilsa ciklon, amely a feltételezések szerint rekordméretű, 180 mérföld/órás széllökésekkel járt. 

Az ausztrál hatóságok szerint a férfiakat a Bedwell-szigetről mentették ki, miután egy rutinfelügyeleti küldetésen lévő repülőgépről észrevették őket. Az egyik hajó, a Putri Jaya április 11-én vagy 12-én szélsőséges időjárási körülmények között süllyedt el, miközben az Ilsa az Indiai-óceán felett tombolt.

Mindannyian hat napig maradtak (a Bedwell-szigeten) élelem és víz nélkül, mielőtt hétfő este kimentették őket

 – közölte az Ausztrál Tengerbiztonsági Hatóság.

A Putri Jaya egyetlen ismert túlélője 30 órát töltött a vízben. Putu Sudayana, az indonéziai kutató- és mentőügynökség vezetője szerint egy üzemanyagkannához kötötte magát, hogy a tengeren maradjon, mielőtt végül partra vetődött a szigeten. A másik hajó, az Express 1 április 12-én futott zátonyra tíz emberrel a fedélzetén.

A Bedwell-sziget egy homokos képződmény az ausztrál tengerparti turistavárostól, Broome-tól mintegy 200 mérföldre nyugatra.

Nyitókép: illusztráció, Google Maps

#Külföld#halász#vihar#ausztrália

Címlapról ajánljuk