Külföld

Bocsánatot kért az az amerikai iskola, ahol rabszolgásat akartak játszatni a gyerekekkel

rtl.hurtl.hu

2023. április 19. 17:49

A szülők szerint az iskola erősen ajánlotta, hogy engedjék meg a gyereküknek, hogy részt vegyenek a rabszolgás szituációs gyakorlatban.

Egy Utah állambeli általános iskola bocsánatot kért a szülőktől, miután arra bátorították a diákokat, hogy egy történelemórai feladatban rabszolgát vagy rabszolgatartót játszanak – írja a Foxnews.

A botrány múlt héten pattant ki, amikor az iskola engedélyt kért a szituációs gyakorlathoz. A Salt Lake City-i KUTV szerint egy aggódó szülő arról számolt be, hogy a tanárok erősen ajánlották a gyermekének a részvételt. A diákokat egyébként véletlenszerűen választották volna ki, hogy eljátsszák a rabszolgatartó és a rabszolga szerepét.

Az nem újdonság, hogy olykor felbukkannak ellentmondásos pedagógiai gyakorlatok az Egyesült Államokban. A múlt hónapban egy utahi iskolában a hatodik osztályos diákokat arra kérték, hogy egy éghajlatváltozásról szóló feladat részeként egyenek rovarokat, mert az jót tesz a környezetnek. Egy oregoni középiskola diákjainak pedig azt adták ki feladatnak, hogy írjanak egy rövid történetet egy szexuális fantáziáról.

Nyitókép: Pexels.com/Mary Taylor.

#Külföld#rabszolga#rabszolgatartó#utah#iskola#gyakorlat#szülők#engedély

Címlapról ajánljuk