Külföld

Végig videózta a brazil influenszer, ahogy rémisztő légörvénybe került a gépe

rtl.hurtl.hu

2023. április 17. 18:44

A feje fölött kötött ki a nála lévő borospohár tartalma.

A New York Post most számolt be arról, hogy márciusban tíz utas megsérült, amikor légörvénybe keveredett egy utasszállító repülőgép, ami az afrikai Angolából tartott Portugáliába. Az eset érdekessége, hogy a gépen utazó brazil influenszer, Diana Assis végig videózott.

A nő először csak sikongatott, majd a nála lévő borospohár tartalma a feje fölött lévő konzolon kötött ki. A turbulencia vélhetően váratlanul, étkezés közben érte az utasokat, a következő képsorokon már az látható, hogy a folyosót tálcák, evőeszközök, ételmaradékok borítják el.

@uol Diana Assis filmou o momento em que voo para Portugal foi atingido por uma turbulência. O caso aconteceu na quinta-feira (23 de março), quando a mulher embarcou em Angola, com destino a Lisboa #tiktoknoticias #uol ♬ som original - uol

Assis szerint az egyik sérült egy csecsemő volt, aki kicsúszott szülei karjából, és a plafonnak ütődött. Mint mondta, az eset mintegy két órával a felszállás után történt, és néhány másodpercig tartott, de elég volt ahhoz, hogy többen megsérüljenek. Őket a gép személyzete elsősegélyben részesítette, leszállás után pedig Lisszabonban orvosi ellátást kaptak.

Az angolai TAAG légitársaságot, amelynek gépe légörvénybe keveredett, 2007-ben biztonsági okok miatt kitiltották az Európai Unióból. Jelentős átszervezésekkel sikerült elérniük a döntés megváltoztatását, de 2019 áprilisáig még érvényben voltak részleges korlátozások a légitársasággal szemben, amelyeket a szabályok enyhítése miatt oldottak fel.

Március legelején ugyanakkor német légitársaságok gépein is többen megsérültek a turbulencia miatt.

 

#Külföld#turbulencia#légörvény#repülés#Angola#portugália

Címlapról ajánljuk