Külföld

Meghalt az a brit turista, akivel másfél óra alatt 22 rövidet itattak egy sztriptízbárban

rtl.hurtl.hu

2023. április 17. 18:20

A lengyel hatóságok szerint többeket is így rabolt ki Krakkóban egy szervezett bűnözői csoport.

Alkoholmérgezésben halt meg egy brit turista, akivel 90 perc alatt 22 röviditalt itattak meg egy lengyelországi sztriptízbárban – írja a Daily Star. A rendőrség szerint egy szervezett bűnözői csoport áldozata.

A 36 éves Mark C. már láthatóan ittas volt, amikor egy márciusi napon barátjával együtt betért a krakkói műintézménybe, ahová ingyenes belépéssel csábították. Már nem akart többet inni, de folyamatosan kínálgatták, míg össze nem esett és meg nem halt. A hatóságok szerint a klub személyzete 180 ezer forintnyi készpénzt tulajdonított el az öntudatlan férfitól.

A lengyel ügyészek szerint legalább 4 ezrelék volt a férfi véralkoholszintje halálakor. Az üggyel összefüggésben 58 embert gyanúsítottak meg szervezett bűnözői csoportban való részvétellel, több éjszakai klubon is rajtaütöttek.

A nyomozóhatóságok közlése szerint a férfi nem kapott orvosi segítséget, miután összeesett. A gyanú szerint ugyanezzel a módszerrel másokat is kiraboltak, egyes esetekben az áldozatok elektronikus banki szolgáltatásaihoz is hozzáfértek, kölcsönöket vettek fel, vagy elvették megtakarításaikat.

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

 

#Külföld#lengyelország#rablás#szervezett bűnözés

Címlapról ajánljuk