Külföld

Milliárdokat nyert a lottón a nemi erőszakért elítélt bűnöző

rtl.hurtl.hu

2023. április 14. 11:39

Egy hétvégi kimenőn vette a szelvény.

15 évig tartó pereskedés után jutott hozzá a pénzéhez az a bűnöző, aki nemi erőszakért ült a börtönben 30 évig – írja a Daily Star. Iorworth Hoare most 70 éves, és 7,2 millió font, azaz több, mint 3 milliárd forint ütötte a markát.

A férfit 1973-ban csukták le, mert megerőszakolt egy parkban sétálót nőt, három másik nőn is megpróbált nemi erőszakot elkövetni, valamint két másik hasonló ügye is volt. 2004-ben egy hétvégi kimenőn tette meg a lottószámokat, amivel megnyerte a főnyereményt, azonban nem férhetett hozzá az összeghez, amíg börtönben volt. A büntetése lejárta után részletekben, havonta közel 3,5 millió forint értékben kapta meg a nyereményét. A fennmaradó 7,2 millió fonthoz csak az ügyvédje, a könyvelője és egy tisztviselő beleegyezésével férhetett hozzá, így pert indított 2008-ban, és most megnyerte az ügyet, immár korlátlanul rendelkezik a nyereménye és annak kamata felett is.

A férfi elköltözött az előző házából a szabadulása után, miután a „Tűnj el vagy halj meg” feliratot festették a kapujára. Jelenleg egy vidéki birtokon él, és ingatlanokba és műkincsekbe fekteti a pénzét.

Nyitókép: Owen Humphreys - PA Images / Getty Images

#Külföld#lottónyeremény#nemi erőszak#börtön#pénz

Címlapról ajánljuk