Külföld

Először adott Trump interjút a vádemelés óta: Ukrajnának vége, közel az atomháború, lószar eljárások

rtl.hurtl.hu

2023. április 13. 21:42

Semmi sem fogja eltántorítani attól, hogy induljon a 2024-es elnökválasztáson.

Először adott interjút Donald Trump volt amerikai elnök a vádemelése óta. A volt elnök az Orbánnal is jó kapcsolatot ápoló konzervatív tévéssel, Tucker Carlsonnal beszélgetett baráti hangnemben. Azt mondta: a vádemelés egy „régi szovjet módszer”, ráadásul „nem is tudnak ellene felhozni semmit”: „Hét éven át próbáltak lószar eljárásokkal lejáratni – végignézték a cégeim adózását, de nem találtak semmit”.

Hozzátette, hogy mindenképp elindul a 2024-es elnökválasztáson. Beszélt arról is, amivel mi külön cikkben foglalkoztunk: hogy a vádemelés óta gyakorlatilag nőtt a támogatottsága, (és híveitől egész szép pénzösszegeket szedett össze).

Arról is szólt, hogy „amikor a háborúról beszélünk, és látom én is azt, mit mondanak Ukrajnáról, mit csinálnak ott, bla bla bla, Oroszország csak hátradől. Ukrajnát most törlik el a Föld színéről”. Hozzátette, hogy „a legtöbben nem is beszélnek erről, ahogy arról sem, hogy neki [Putyinnak] ugyanakkora nukleáris ereje és pusztítási képessége van, mint az Egyesült Államoknak”.

Még ilyeneket mondott az interjúban, amit a Telex szemlézett:

  • „Amikor az emberek a globális felmelegedésről beszélnek, meg hogy a következő háromszáz évben így meg így fog emelkedni az óceánok vízszintje három milliméterrel – miközben erről beszélnek, látnunk kell, hogy az igazi nagy problémánk a nukleáris felmelegedés. Senki nem is beszél erről”.
  • „Putyin állandóan erről beszél, mi pedig nem. Láttad te is, ahogy azt mondta: »Mi egy nukleáris hatalom vagyunk.« Ez volt az első alkalom, hogy egy nagy ország vezetője erről beszélt”.
  • „Meg tudnánk állapodni Oroszországgal és Kínával is, ahogyan annak idején én meg is állapodtam. Megmondtam [a kínaiaknak], hogy nem mehetnek be Tajvanra. Nem mondhatom el, mit mondtam pontosan, de azt mondtam: ha bevonulnak Tajvanra, problémák lesznek”.
  • „Van egy problémánk, amiben itt vagyunk mi, az Egyesült Államok, miközben ott van Macron, a barátom, aki épp Kínában jár, és a seggüket csókolgatja”.
  • Nem Joe Biden iránytja az amerikai kormányt, hanem „nagyon okos és nagyon gonosz radikális balosok”.


Nyitókép: Fox News / YouTube

#Külföld#donald trump#Tucker Carlson#interjú#ukrajna#joe biden#putyin#atomháború

Címlapról ajánljuk