Külföld

„Mindig folytatnunk kell” – mondta a 93 éves férfi, aki lefutotta a párizsi maratont

rtl.hurtl.hu

2023. április 11. 17:47

A kor csak egy szám, nem igaz?

Április 2-án vasárnap a 93 éves Charly Bancarel 7 óra és 22 perc alatt teljesítette a párizsi maratont: a férfi 42 kilométert és még 195 métert futott, állítólag ez idő alatt végig azt hajtogatta, hogy

köszönöm, köszönöm,

ugyanis rendkívül hálás volt azoknak, akik bátorították és támogatták. 

Bancarel Salersben él és nem tartja magát öregnek, egy francia hírcsatornának azt nyilatkozta: „mindig folytatnunk kell. Nem akkor hagyjuk abba, ha megöregszünk, akkor öregszük meg, ha abbahagyjuk” – magyarázta. 

A @GoodNewsCorres1 által a Twitteren közzétett videón Bancarel látható, amint lefutja a maratont, majd a kezében tartja az érmet. A videót már 73 ezren megnézték és 900-nál több lájkot kapott. A videó felirata: „Az életkor csak egy szám: A 93 éves Charly Bancarel április 2-án, vasárnap 7 óra és 22 perc alatt teljesítette a Párizs Maratont. Charly volt a legidősebb a verseny 52 000 résztvevője közül. A versenyzést 55 évesen kezdte, és 70 évesen futotta le első maratonját”.


Bancarel 55 évesen kezdett el futni, de elkapta a gépszíj. Korábban tíz maratont teljesített. „Csodálatos, könnyes a szemem, hogy ennyi biztatást, tapsot kaptam. Ez hihetetlen” – nyilatkozta, majd letörölte a könnyeit. A férfi hozzátette, hogy szerette volna 5 órán belül befejezni a maratont, de ez nem sikerült: azért egy év múlva újra megpróbálja. 

Nyitókép: Twitter

#Külföld#idős férfi#maraton#futás#idős emberek#párizs#franciaország

Címlapról ajánljuk