Külföld

Hagyták meghalni az 5 éves kisfiút a tanárok, mert a haldoklására azt hitték, csak játszik

rtl.hurtl.hu

2023. április 10. 8:53

Az öt éves fiú csaknem tíz percig feküdt a földön eszméletlenül, mire komolyan vették és segítséget hívtak.

A tanárok hagytak meghalni egy ötéves kisfiút az iskola játszóterén, mert azt hitték, szórakozásból esett össze és nem mozdul. A szülők most pert indítottak – írja a Daily Star.

A kisfiú, Romeo Pierre Louis tavaly áprilisban meg a Connecticut állambeli West Hartfordban található iskolában. Miután összeesett, a többi gyerek szólt a tanároknak, hogy mi történt, azok azonban nem vették komolyan a szituációt. A cikk szerint a gyerekek körében népszerű volt egy játék, ami arról szólt, hogy a gyerekek halottnak tettették magukat.

Romeo Pierre Louis azonban egy Brugada-szindróma nevű szívbetegségben szenvedett, ami hirtelen szívmegállást okoz. A gyerek szülei szerint túlélhette volna, ha azonnali kezelést kap. Körülbelül 35 perccel azután érkezett meg a mentőautó, hogy a gyerek összeesett.

A kereset szerint a fiút hagyták a földön feküdni közel 10 percig mindenféle segítség vagy orvosi ellátás nélkül – annak ellenére, hogy több tanár is a közelben tartózkodott.

Mire a tanárok rájöttek, hogy Romeo nem játszik és sürgősen orvosi ellátásra van szüksége, már késő volt, és Romeo életét már nem lehetett megmenteni

– írták.

Nyitókép: Játszótér illusztráció. Fotó: Pexels.com/Anthony

#Külföld#kisgyerek#szívmegállás#halott#Játék#tanár#iskola#egyesült államok#Connecticut

Címlapról ajánljuk