Külföld

Ukrán hackerek elintézték, drónok helyett vibrátorokat vett az orosz háborús blogger

rtl.hurtl.hu

2023. április 5. 14:40

Mihail Lucsin megerősítette, hogy a hackerek feltörték az AliExpress-fiókját, majd valóban vibrátorokat rendeltek. Az oroszbarát blogger állításai szerint a pénz nagy részét sikerült visszaszereznie, de mintegy 73 ezer forint értékű szexjáték a nyakán maradt, mert már kihozta a futár.

Ukrán aktivisták törhették fel egy orosz önkéntes katona AliExpress-fiókját, majd drónok helyett 25 ezer dollárért (kb. 8,5 millió forintért) vásárolhattak vibrátorokat és egyéb szexjátékokat az online áruházban – írja a Politico.

A Kiber Sprotyv nevű ukrán csoport állítja, hogy sikerült feltörniük annak a Mihail Lucsin nevű orosz katonai bloggernek a fiókját, aki a megtakarított pénzéből az orosz csapatoknak vásárolt volna drónokat. Lucsin emellett közeli barátja volt Vladlen Tatarszkijnek, akivel szoborba rejtett pokolgép végzett a hétvégén.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, bomba robbant vasárnap egy szentpétervári kávézóban, a merényletben életét vesztette a Wagner magánhadsereg vezetéséhez közel álló Vladlen Tatarszkij (valódi nevén: Makszim Fomin), az Ukrajna elleni uszító megnyilvánulásairól hírhedt orosz háborús blogger.

Orosz katonai bloggerből lett szexboltos

A hackerek most megszerezték az elhunyt blogger barátjának online vásárlási számláját: Lucsin megerősítette, az ukránok valóban feltörték az e-mailjét és AliExpress-fiókját, de állításai szerint a pénz nagy részét sikerült visszaszereznie – kivéve 17 000 rubel (mintegy 73 ezer forint) értékű szexjátékot, amiket időközben már meg is hozott a futár.

Háborús bűnös, önkéntes, blogger és újdonsült dildótulajdonos

– szúrtak oda a hackerek közleményükben.

Hozzátették, most drónok helyett teherautónyi vibrátort küldhet az Ukrajnában harcoló orosz katonáknak. Az ukrán aktivisták reagáltak Lucsin válaszára is, szerintük a háborúpárti blogger hazudik a pénz visszafizetéséről. Később Lucsin egy ironikus Telegram-posztban próbált visszaszúrni a hackereknek: azt írta, hogy szexboltot nyit Oroszországban, így a bevételből még több gyilkos drónt tud megvenni, mint amennyit eredetileg akart.

Nyitókép: Pexels.com

#Külföld#orosz#katonai#blogger#online#áruház#fiók#számla#feltörés#ukrán#hacker#Vladlen Tatarszkij

Címlapról ajánljuk