Külföld

Tornádók, baseball-labda méretű jégverés, hófúvások sújtják Amerikát

rtl.hurtl.hu

2023. április 5. 17:46

Szerdán többen meghaltak és megsérültek Missouriban.

Többen meghaltak és megsérültek, amikor tornádó sújtott le Missouri államban Bollinger megyére – idézi a CNN az állam autópálya-rendőrségének őrmesterét. Clark Parrott közölte: az áldozatok száma egyelőre nem ismert, mert folyamatosan érkeznek bejelentések, folyamatban van a keresés és mentés.

Indiana állam északi részén, Michigan déli részén, Ohio északnyugati részén is tornádóra figyelmeztetnek szerdán, a viharos időjárás Detroit városát is érintheti.

Kedden legalább kilenc tornádóról érkezett jelentés, kettőről Iowa, hétről Illinois államból, ahol számos épület megsérült, és járműveket is felkapott a szél. Több mint száz helyről jeleztek jégesőt, volt, ahol baseball-labda nagyságú jégdarabok hullottak az égből. Egy davenporti férfi szerint olyan volt a jégverés, mintha téglákkal dobálták volna a háztetőket.

A meteorológiai szolgálat arra figyelmeztetett, hogy megdőlhet az áprilisi hórekord Észak- és Dél-Dakotában, valamint Minnesota északnyugati részén. Az erős szél miatt hófúvás is kialakulhat. Az észak-dakotai közlekedési hatóság arra figyelmeztetett, hogy a közlekedési viszonyok a mentők számára is veszélyesek, ezért arra kérték az embereket, hogy ha nem muszáj, ne induljanak el sehova.

Nyitókép: Facebook / Missouri State Highway Patrol

#Külföld#amerikai egyesült államok#tornádó#Missouri#vihar#Időjárás#hófúvás#jégeső

Címlapról ajánljuk