Külföld

9 éves kislány megerőszakolásáról töltött fel videót, a rendőrség alacsony kockázatúnak minősítette

rtl.hurtl.hu

2023. április 5. 8:27

Pedig fiatalabb testvéreivel élt együtt. Egy brit szervezet szerint egyre több a visszaélés, a rendőrség nem tudja tartani a lépést és nem látja a probléma nagyságát. 

A Sky News cikke szerint egy brit megfigyelő szerv arra jutott, hogy a rendőrségnek a gyermekekkel szembeni online szexuális visszaélésekre adott válaszai túl gyakran veszélyeztetik a kiszolgáltatott gyermekeket. Egyes példák szerint a rendőrségnek akár 18 hónapjába telt, mire a veszélyt jelző információtól a letartóztatásig eljutottak.

A HMICFRS (Őfelsége Rendőrsége, Tűzoltósága és Mentőszolgálata) szerint a rendőrség például „alacsony kockázatúnak” minősítette azt a tinédzsert, akit azzal gyanúsítottak, hogy 

egy kilencéves kislány megerőszakolását bemutató videókat töltött fel a közösségi médiára. 

Pedig fiatalabb testvéreivel élt együtt. Több mint 30 személyt minősítettek tévesen „alacsony kockázatúnak”, akik „szexuálisan érdeklődtek a gyermekek iránt”, és fiatalokkal éltek együtt.

A HMICFRS szerint az egyik esetben egy „nagyon magas kockázatúnak” minősített gyanúsított – aki számos alkalommal töltött fel és töltött le gyermekekkel kapcsolatos szexuális visszaélést ábrázoló anyagokat – egy 15 éves lánnyal élt. Tizenegy hét telt el, mire a rendőrség intézkedett és letartóztatta a férfit, akit később óvadék ellenében visszaengedtek korábbi címére, hogy továbbra is a lánnyal egy fedél alatt éljen.

Egy másik esetben a rendőrség tudomására jutott, hogy egy gyanúsított gyermekek bántalmazását bemutató képeket osztott meg. A férfit két hónappal később azonosították, és a rendőrség megállapította, hogy egy hétéves gyermekkel élt együtt. Azonban csak négy hónappal később végezték el a kockázatértékelést, ekkor pedig tévesen tévesen mérték fel azt, alacsonynak minősítve azt. 

A HMICFRS megállapította, hogy bár a tisztviselők általában jól kezelik a nagyon magas kockázatú eseteket, az erők gyakran nem reagálnak megfelelően a gyanúsítottakkal kapcsolatos állításokra vagy aggályokra, ami „elfogadhatatlan késedelmekhez és elszalasztott lehetőségekhez” vezet.

Úgy látják: miközben a bűncselekmények száma gyors ütemben növekszik, a hivatalos szervek képtelenek lépést tartani, a rendőri vezetők pedig nem tesznek eleget annak érdekében, hogy megértsék a probléma nagyságát.

Nyitóképünk illusztráció. – Fotó: Pixabay

#Külföld#szexuális visszaélés#rendőrség#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk