Külföld

Dingó támadt egy iskolás gyermekre úszás közben

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 12:05

A mentősök szerint a lány hétfő délután úszkált a Fraser-szigeten, amikor egy dingó hátulról megragadta a fejét, majd egy kis ideig a víz alatt tartotta. Az iskolás korú gyermeket kórházba szállították. 

Dingó támadt egy fiatal lányra úszás közben az ausztráliai Fraser-szigeten, az iskolás korú gyermeket kórházba szállították – írja a BBC.

A Queensland Parks and Wildlife Service (QPWS) szerint a lány hétfő délután egy sekély lagúnában úszott, amikor a dingó hátulról megközelítette és a fejénél megragadta. Az állat állítólag néhány másodpercig a víz alatt tartotta, fején és ujjain harapásokat ejtett.

A támadó valószínűleg egy jelöletlen hím volt, a vadőrök vizsgálják az esetet.

Tavaly is történt egy hasonló eset, amikor egy ötéves kisfiút kellett kórházba szállítani, miután a tengerpart közelében dingók rohanták le. Ausztrália első halálos dingótámadása 2001-ben volt, akkor egy kilencéves kisfiú vesztette életét a sziget egyik kempingje közelében.

A Fraser-sziget a világörökség része és népszerű turisztikai látványosság, mintegy 200 vadon élő dingónak ad otthont. A dingó a kutyafélék családjába tartozó szürke farkas Ausztráliában élő alfaja, megközelítésüket és etetésüket szigorú szabályok tiltják, pénzbírság jár a szabályszegőknek.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#vadállat#támadás#ausztrália#kislány#sziget

Címlapról ajánljuk