Külföld

Olyan áprilisi tréfát durrantott egy posta, hogy azon inkább sírni kellene

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 7:52

Rejtély, hogy ilyesmit ki találhat viccesnek.

Bocsánatot kért a brit királyi posta, azaz a Royal Mail a LADBible cikke szerint. Ennek az oka pedig egy nem túl vicces áprilisi tréfa volt, amelyet a Gloucesterben található egyik fiókjukban talált ki és eszközölt valaki. 

A postafiókban olyan táblát helyeztek ki, amely 11 százalékos fizetésemelést ígért a dolgozóknak. A tréfásnak szánt felirat szerint megállapodás született a szakszervezettel, emellett új furgonok, kerékpárok vásárlását helyezték kilátásba. Sőt: további 10 ezer munkavállalót alkalmaznának.

A Royal Mail szóvivője azonban azt mondta: 

A plakátot eltávolították, és a helyi vezető bocsánatot kért.

Hozzátette: „Elnézést kérünk minden bosszúságért, amit ez a rosszul megtervezett áprilisi tréfa okozott az egyik kézbesítő irodánkban.”

Szakszervezeti oldalról a tréfát károsnak ítélték meg, szerintük a Royal Mail sok alkalmazott számára ma már teljesen mérgező munkakörnyezetet jelent, ahol az ehhez hasonló gonoszkodó „viccek” kulturálisan elfogadhatónak számítanak.

A tréfa apropóját az adta, hogy a Royal Mail dolgozóinak bérezése és munkakörülményeik régóta vita tárgyát képezik. Augusztusban 115 ezer postai dolgozó sztrájkolt. A dolgozókat képviselő szakszervezetek az inflációnak megfelelő béremelést szeretnének elérni, egyelőre sikertelenül. 

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#posta#béremelés#szakszervezet#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk