Külföld

Putyin lényegében halott – véli a volt CIA-főnök

rtl.hurtl.hu

2023. április 1. 13:09

Szerinte az orosz elnököt előbb-utóbb hazafias oroszok fogják eltávolítani a hatalomból, de ez valószínűleg nem megy majd simán. Közben Oroszország újabb független államra vetette ki a hálóját.

James Olson, a CIA egykori kémelhárítási főnöke szerint Vlagyimir Putyin mindent az Ukrajna ellen indított háborúra és a gyors győzelemre tett fel, de csúfos kudarcot vallott, egysége egymás után futnak bele megalázó vereségekbe – mondta el a The Sun című brit bulvárlapnak. Szerinte, ha Putyin hatalmon marad, sohasem fogja feladni a háborút és az ártatlan civilek tömeges lemészárlását. „Ha Putyin hatalmon marad, hosszú háború lesz, mert nem fogja feladni Ukrajnát, de szerintem el fogják távolítani az orosz elnököt a hatalomból” – osztotta meg prognózisát a lappal.

Putyin tönkreteszi Oroszországot. Úgy vélem, van néhány hazafias orosz, aki majd ügy dönt: elég volt. Ők ki fogják iktatni Putyint, nem zárom ki a merényletet sem

– mondta.

Pletykák szerint Putyin betegesen fél egy ellene irányuló merénylettől, állítólag nem szeretné úgy végezni, mint a líbiai diktátor Moammer Kadhafi, aki hatalma utolsó napjaiban egy csatornában bújkált, mielőtt a felkelők kirángatták onnan és végeztek vele.

Az egykori, sokszorosan kitüntetett CIA-vezető szerint Putyin egy újabb államra, a független Moldovára is kivetette a hálóját.

Tudjuk, hogy Putyinnak regionális ambíciói vannak, amelyek arra irányulnak, hogy megszilárdítsa hatalmát Kelet-Ukrajnában, és ebbe Moldova is beletartozik

– mondta.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#ukrajna#oroszország#vlagyimir putyin#orosz-ukrán háború#cia#merénylet#moldova

Címlapról ajánljuk