Külföld

A brit miniszterelnök 216 millió forintnyit magánrepülőzött egy hét alatt

rtl.hurtl.hu

2023. március 31. 17:49

Rishi Sunakot azzal vádolják, hogy a drágulások közepette túl sokat költ utazásokra. 

Alig egy hét alatt közel 500 ezer fontot, mintegy 216 millió forintnak megfelelő összeget költött magánrepülős utazásokra Rishi Sunak. A brit kormányfőt ellenzéke most azzal vádolja, hogy nem veszi elég komolyan a klímaváltozást – írja a Guardian.

A kabinet nemrég tette közzé a 2022-es harmadik negyedévi jelentését, amely részletezi a miniszterelnök tengerentúli útjait. 

A dokumentum szerint további 20 ezer font (kb. 8,6 millió forint) ment el a rendszerint 19-35 fős delegáció egyéb költségeire, többek között szállásra, étkezésre és vízumokra.

Wera Hobhouse, a Liberális Demokraták energiaügyi és éghajlat-politikai szóvivője is kommentálta a számokat. Az adófizetők pénzének „megdöbbentő pazarlásának” tartja, különösen a mostani helyzetben, amikor az embereknek a számláikat is nehéz kifizetniük.

Magyarországon ilyesmi nem fordulhat elő, a közvélemény ugyanis nem tudhatja meg, mennyibe került például az a „technikai leszállás”, aminek keretében Orbán Viktort a Kairóból Budapestre tartó honvédségi gép az eredeti útvonaltól 1000 kilométerre lévő Pisa repülőterén kitette:


Nyitókép: Tolga Akmen / MTI / EPA

#Külföld#rishi sunak#magánrepülő#közpénz#költés#delegáció

Címlapról ajánljuk