Külföld

Ilyen az, amikor Putyin közelebb hív magához valakit a hosszú asztalnál

rtl.hurtl.hu

2023. március 27. 18:47

Túl közel azért nem mehetett a tisztviselő.

Az orosz-ukrán háború előtt kapta fel a világ a fejét arra, hogy Vlagyimir Putyin előszeretettel ülteti a tárgyalópartnereit – köztük Orbán Viktort is – figyelemreméltóan hosszú asztalokhoz, így tartva tőlük tekintélyes távolságot. Ezt korábban a koronavírus-járványnak tudták be, de általánosabb egészségügyi oka is lehet, de arról csak találgatni lehet, hogy van-e az orosz elnöknek bármilyen problémája az egészségével.

A fehérorosz Nexta a Twitteren egy újabb „hosszúasztalos” felvételt osztott meg, amin az látható, hogy az asztalfőre érkező Putyin int a rá várakozó tisztviselőnek, hogy menjen hozzá közelebb, mire a férfi felveszi dossziéját, táskáját és székét, elindul, majd lepakol ott, ahol az elnök int neki, hogy ne tovább.


Vlagyimir Putyin egyébként is szereti látványos gesztusokkal kimutatni dominanciáját, az alábbi régi felvételen például a sumákolni próbáló Oleg Gyeripaszkával írat alá egy megállapodást, majd „finoman” jelzi az oligarchának, hogy meg ne próbálja lenyúlni a tollát.


Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Gavriil Grigorov

#Külföld#vlagyimir putyin#oroszország#asztal

Címlapról ajánljuk