Külföld

Börtönbe került a fotós, aki titokban filmezte az átöltöző modelleket

rtl.hurtl.hu

2023. március 27. 21:30

Egyik áldozata szerint húsz hónapnál súlyosabb büntetést is kaphatott volna.

Húsz havi börtönre ítélték David Glover brit fotóst, aki rejtett kamerákat szerelt fel stúdiójának öltözőjében, és titokban filmezte a fotózásra érkező fiatal nőket – írta az Independent.

Eddig 35 áldozatot azonosítottak, de további 72 személy szerepel még a 48 éves fotósnál talált képeken. Egyik áldozata, Francesca Rowden arról beszélt, hogy a férfi nem mutatott megbánást, és amikor a titokban lefilmezett nők sírva olvasták fel vallomásaikat, nem látszott rajta semmilyen érzelem. Úgy gondolja, a fotós súlyosabb büntetést is kaphatott volna. Azt is elárulta, hogy a történtek óta felhagyott a modellkedéssel, ugyanakkor szeretné, ha a többi áldozat is jelentkezne, mert akkor újabb eljárás indulhat a férfi ellen.

A fotós úgy bukott le, hogy egyik modelljét elkísérte a fotózásra párja, akinek feltűnt, hogy az öltözőben van egy „oda nem illő” ébresztőóra. Az órát megvizsgálva kiderült, hogy az egy álcázott kamera, benne egy memóriakártyával, ami rögzítette, ahogy a modell átöltözik.

A fotós először azt mondta a modellnek, hogy a tulajdonos, akitől bérli a stúdiót, megvádolta őt azzal, hogy ellop onnan dolgokat, a kamerákat pedig azért helyezte el, hogy bizonyítsa, hogy ez nem így van. A nő ezt akkor elfogadta és nem fordult a rendőrséghez, de évekkel később feljelentést tett, amikor hallotta, hogy a férfi másokkal hogyan bánt, és aggódni kezdett, hogy elterjedhettek a róla készült felvételek.

A fotós beismerte tettét, ügyvédje szerint a férfi bűntudatot, szégyent és undort érez saját viselkedése miatt. A húsz havi elzárás mellett szexuális bűnelkövetőként regisztrálták, és tíz évig érvényes ártalommegelőző intézkedést hoztak vele szemben.

Nyitókép: Joe Giddens/PA Images via Getty Images

#Külföld#fotós#kukkolás#börtön#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk